Mrt

Hafız öğrencilerimiz ve Kur'an-ı Kerim dersinde bulunan öğrencilerimiz ile okulumuzun mescidinde her gün bir hatim okuyarak afet bölgesinde vefat eden  cümle şehitlerimiz için dua ediyoruz.

Mrt

Okulumuzun koridorlarında hat sanatı kullanılarak, değerler eğitimini destekleyen, tarihi dokularla duvar yazıları, hafızlarımızın isimleri ve hadisler yazıldı.

Mrt

Okulumuz rehber öğretmenleri tarafından deprem sonrası velilerimize "Psikoeğitim Veli Sunumu" ve "Psikoeğitim Öğrenci Modülleri" uygulanmıştır.

Mrt

Örgün eğitim ile birlikte hafızlık projesi kapsamında Sancaktepe müftülüğümüze bağlı Hacı Hemdiye Kahraman yatılı kız Kur'an kursunu  yaptıran hayırsever Sadık Kahraman Beyefendi'yi ve hürmetli anneleri Hamdiye Kahraman Hanımefendi'yi öğrencilerimizle, okul müdürümüz Arzu POLAT ve Hacı Hemdiye Kahraman Kız Kur'an Kursu Müdüresi Kerime Ümit ve Hafızlık hocası Emine Sarı Yıldız hocamız ile  birlikte ziyaret ettik. Hayatlarıyla bize örnek olan Kahraman ailesine samimiyetleri ve misafirperverliği için teşekkür ederiz. Allah hayırlarını kabul eylesin.

Şbt

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 31 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Marmaracık Gençlik Kampında 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle kamp yaptık. Bakanlığımız, öğrencilerimize 3 öğün ana yemek ve ara öğün hizmeti sunmuştur. Eğlenceli geçen kampımızda çeşitli illerden gelen liderlerimiz öncülüğünde istasyonlarda kurulan; akıl oyunları, el sanatları, halk oyunları, iletişim becerileri, geleneksel Osmanlı oyunu Matrak, Sokak oyunları gibi eğlenceli ve güzel oyunlar oynadılar. Sanat müziğinin klasik parçalarını, Artvin ve Ege yöresi halk oyunlarını öğrenip, karaoke gecesi yapan öğrencilerimiz bu öğrendiklerini çeşitli şiir ve tiyatrolarla renklendirerek Veda Gecesi yaptılar.
Sahilde kamp ateşi yaktılar. Okulumuzun pamukşeker ; misafir okulun kestane ikramıyla şenlendiler. Günlük tuttukları nöbetlerle sosyal hayata katkıda bulunan öğrencilerimiz sorumluluklarını öğrenerek kamptan değişik öğretiler kazandılar. Bu kamptan hafızalarında unutulmaz güzel anıları ve kendi el emeği olan bileklikleri ve Ebru sanatları ve Okul Müdürümüz Sayın Arzu POLAT'ın hediye ettiği "Huzur Sokağı" adlı kıymetli eser hatıra kaldı.

Gençlere bu muhteşem imkanı sağlayan ve sunan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan' a , Gençlik ve Spor Bakanlığına ; Milli Eğitim Bakanlığına ; İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ; Sancaktepe Belediye Başkanlığı' na ; Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ; öğrencilerimize böyle bir planı yapan idarecilerimiz Arzu Polat, Ayşe Alparslan ve Recep Soysal' a ; kamp boyunca öğrencilerimizin başından ayrılmayan öğretmenlerimiz Alya Duha Güngör, Aslıhan Limon, Ayşegül Şahin, Duygu Soysal, Esra Karabela, Gülay Kurşun , Leyla Kızıl, Ümmü Zahide Çolakel, Zelal Yengin' e ; ikramlarından dolayı Şehit Muhammed Fazlı Demir İHL idarecilerimize, aktivite ve etkinlikleriyle bizlere eğlenceli günler geçirmemizi sağlayan kıymetli kampçı liderlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Slogan yarışmamızın sonuçları belli oldu.

Kazananlar:

1.lik ödülü: Sancaktepe Aziz Bayraktar İHO

Be*** Ah*** Ka***

"Adaletli, Ahlaklı, İlkeli İşte O Bir İmam Hatipli!"

2.lik ödülü: Sancaktepe Abdurrahmangazi İHO

El*** De***

"İmam Hatipliyim Merhametliyim!"

3.lük ödülü: Sancaktepe Abdurrahmangazi İHO

Nis*** Yıl***

"İmam Hatipliyim Ümmet için Dertliyim!"

4.lük ödülü: Sancaktepe Abdurrahmangazi İHO

Sü*** Çal***

"İmam Hatiplinin Kökleri Geçmişe, Gönlü Allah'a, Umutları Geleceğe Bağlıdır."

5.lik ödülü: Sancaktepe Abdurrahmangazi İHO

Sü*** Gün***

"İmam Hatipli Doğmadık Ama İmam Hatipli Öleceğiz!"

Ock

Sancaktepe Teknoloji Takımları ve İnovasyon Merkezi açılışında okulumuzun robotik bölümüde  kendi eğitim teknolojileriyle katılarak stadında büyük ilgi gördü. Okulumuz ortaokul ve lise kategorisinde robotik dalında verdiği eğitim kalitesi ile kendini kanıtlamış oldu.

Ock

Namaz Platformu olarak, okulumuzda her gün Nihat Yolcu hocamız canlı ezan-ı şerifi okumakta ve öğrencilerimize namaz teneffüsünde cemaatle öğle namazını kıldırmaktadır. İmamlık görevini bazı günler Saffet Çolakel hocamız yaparken, cemaatle namaza iştirak eden diğer öğretmenlerimizde kızlarımızın cemaatle namaza olan katılımlarını şevklendirmektedir. Ayrıca hayırseverlerce karşılanan çikolata vb. ikramlarımız belirsiz aralıklarla öğrencilerimize dağıtılarak namaza olan ilgi ve sevgilerini diri tutmayı ve arttırmayı murâd etmekteyiz.

Ock

Karikatür ve mizah kulübünün düzenlemiş olduğu karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Yarışmayı düzenleyen Rabia Yavuz ve Neşe Suda Coşkun hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda Ebru kursu verilmektedir. Kursa katılım ücretsizdir. Kurs ile ilgili saat bilgilerimiz aşağıda belirtilmiştir.

Hafta İçi 16.30 - 18.30

Cumartesi 09.00 - 13.00